Het is eindelijk  zover….www.ellekejansen.nl is live! Na meer dan een half jaar ploeteren ben ik zichtbaar én vindbaar online. Superblij met het resultaat kan ik nu verder. Workshops en trainingen schrijven, acquisitie doen, mijn visitekaartjes uitdelen en vooral doen waar ik goed in ben en waar ik gelukkig van word: mensen coachen en trainen op het gebied van leefstijl en vitaliteit.

Het opbouwen van je eigen bedrijf

Met een diploma voor Integraal leefstijl- en vitaliteitscoach op zak ben je niet meteen een coach met een bloeiende praktijk. Dan begint het pas: je gaat je eigen bedrijf opbouwen, vormgeven, zichtbaar worden. Mijn coachruimte inrichten en een logo laten ontwerpen waren zo gedaan. Waar ik echter enorm mee worstelde was mijn eigen website. Ik wilde het per se zelf doen. Het zelf leren, zodat ik niet blijvend afhankelijk zou zijn van een websitebouwer voor aanpassingen op mijn website in de toekomst. En het zou me een hoop geld schelen, bedacht ik me. Geld dat ik dan kon besteden aan mijn eigen ontwikkeling als coach.

Worstelen met WordPress

Maar dat zelf doen bleek nog niet zo makkelijk helaas. WordPress is een mooi programma, maar voor mij als leek toch redelijk ingewikkeld. De content had ik natuurlijk wel zo goed als klaar, maar met het bouwen van de site kwam ik niet verder. Ik begon het werken eraan steeds meer uit te stellen, maar was er in gedachten wel elke dag mee bezig.

Onbewuste stress

Dat het me daardoor ook onbewust veel stress opleverde, realiseerde ik me pas veel later. Al maanden had ik namelijk vreselijke rugpijn ’s nachts. Zozeer zelfs dat ik er wakker van lag. Ik dacht in eerste instantie dat het kwam doordat ik veel thuis werk; ik zit uren achter mijn laptop aan de eettafel en ook veel in de auto. Een verkeerde lichaamshouding tijdens het werken kan je veel problemen geven. Maar dat bleek niet de oorzaak te zijn.

Besteed uit wat je zelf niet kunt

Tijdens een systeemopstelling die ik met een goede vriend deed met als onderwerp “mijn eigen bedrijf”, kwam ik tot de conclusie dat het feit dat ik nog geen website had me zodanig in de weg zat, dat ik een beetje stil was komen te staan. Op dat moment besloot ik dan ook meteen dat ik het ging uitbesteden. Waarom energie steken in iets waar ik niet goed in ben, terwijl ik deze energie beter kan steken in de dingen waar ik wél goed in ben en die ik leuk vind om te doen? Een wijze les, want vanaf het moment dat ik met Mirjam Schneijderberg een afspraak had gepland om te gaan praten over het bouwen van mijn website was mijn nachtelijke rugpijn weg. Als sneeuw voor de zon! Mooi om te merken hoe onlosmakelijk geest en lichaam met elkaar verbonden zijn.

Trots op mijn nieuwe website

Waar ik maanden mee had lopen worstelen, fikste Mirjam in nog geen 6 weken: een professionele, goed werkende website die bij me past. En ik vind hem prachtig! Het was een fijne samenwerking waarbij Mirjam heel goed aanvoelde wat ik wilde. Met haar gevoel voor sfeer, stijl en vormgeving heeft ze er iets heel moois van gemaakt. Een website waar ik trots op ben. En weet je wat nou het leuke is? Ze heeft me ook een dag WordPress-les gegeven, waardoor ik nu toch zelf in staat ben wijzigingen of toevoegingen te doen op mijn website. Weer wat geleerd 🙂

Dus.. neem een kijkje en laat me weten wat je ervan vindt!