Over mij

Hoi, ik ben Elleke

Gediplomeerd integraal leefstijl- en vitaliteitscoach, gediplomeerd trainer op het gebied van leefstijl, vitaliteit en NeurOptimal® Neurofeedback en kunstadviseur bij een kunstuitleen voor de zakelijke markt.

Ik ben gelukkig als ik in verbinding sta met mensen en krijg positieve energie als ik anderen kan helpen weer in balans te komen op zowel fysiek, mentaal als emotioneel vlak. Mijn missie is dan ook zoveel mogelijk mensen te helpen weer in balans én in verbinding met zichzelf en de wereld om hen heen te komen. Als je in verbinding staat met jezelf kom je namelijk dichter bij je “originele” ik. Ga je van daaruit keuzes maken in je leven, zul je meer levensgeluk, balans, voldoening, energie en vitaliteit ervaren.

Het mooiste wat je immers kunt worden is jezelf!

De regie over je leven

Bij de mensen die ik coach of de groepen die ik train streef ik naar een stuk bewustwording.

Ik wil daarnaast tools aanreiken waarmee je zelf in staat bent om veranderingen aan te brengen in jouw leven op de gebieden waar je een disbalans ervaart of verandering wenst.

Het gaat er uiteindelijk om dat je leert de regie te nemen over jouw eigen leven: bewust keuzes maken en niet langer “geleefd worden”.

Holistische aanpak

Daarbij geloof ik sterk in een holistische oftewel integrale aanpak. Dit houdt in dat ik de hulpvraag waarmee je komt vanuit meerdere perspectieven bekijk.

Problemen op fysiek gebied zoals overgewicht kunnen bijvoorbeeld een dieperliggende oorzaak op mentaal of emotioneel vlak hebben. En stress gerelateerde klachten hebben niet altijd alleen met werk of een druk gezin te maken, maar ook met persoonlijke overtuigingen en perfectionisme.

Een gezonde leefstijl

Door samen de diepere lagen te ontdekken zul je meer inzicht krijgen in de werkelijke reden van jouw disbalans en dat maakt dat je hier aan kunt gaan werken. Zo zullen de veranderingen die je door gaat maken duurzamer zijn en is een nieuwe, gezondere leefstijl beter vol te houden.

“Preventief werken aan een gezonde leefstijl en optimale totaalbalans is een cadeautje dat je pas later uitpakt“

Nicole van het Bolscher (directeur MARK Academy)

De wens anderen te helpen en iets te leren is intrinsiek en komt vanuit mijn hart. Mijn persoonlijke kernwaarden zijn daarbij een belangrijke leidraad.

Eerlijkheid, openheid, vertrouwen, liefdevol, verbinding, diepgang, enthousiasme, passie, integer, nieuwsgierig, authenticiteit, bewustzijn en empathie.

Mijn verhaal

Naast coach en trainer ben ik sinds 1996 kunstadviseur bij een kunstuitleen voor bedrijven. Als kunsthistorica vind ik klanten adviseren over de aankleding van hun pand met kunst en daarmee een inspirerende en motiverende werkplek creëren voor de medewerkers nog steeds heel erg leuk om te doen. Een fijne werkomgeving draagt bij aan de vitaliteit van medewerkers en dat vind ik belangrijk. 

Nieuwe uitdaging

Een aantal jaren geleden was ik echter toe aan een nieuwe uitdaging, aan verandering en iets nieuws leren. Een tijd lang wist ik niet precies wat “dat nieuwe” zou kunnen zijn, maar dat het te maken moest hebben met het helpen van mensen wist ik wel.

Toen in 2017 de post-HBO opleiding voor Integraal leefstijl- en vitaliteitscoach aan de MARK Academy voor Levenskunst op mijn pad kwam voelde ik intuïtief dat dit mijn volgende stap zou zijn.

Een sprong in het diepe

Het was totaal nieuw voor me, echt een sprong in het diepe, maar wat heb ik genoten van deze opleiding. Het maakte me intens gelukkig en blij. Ik heb mezelf verder kunnen ontwikkelen, nog beter leren kennen en heb nieuwe vaardigheden aangeleerd.

Ook heb ik in 2018 de opleiding voor Leefstijltrainer aan de MARK Academy voor Levenskunst gevolgd die me in staat stelt workshops en trainingen over vitaliteit en leefstijl te ontwikkelen en te geven aan groepen. Dat geeft een heel andere dynamiek dan individueel coachen, maar vind ik heel leuk om te doen.

Persoonlijke ervaring

NeurOptimal® Neurofeedbacktrainer was ik al sinds een aantal jaren nadat ik zelf had ervaren wat deze trainingen met je kunnen doen. Ik had een serieus slaapprobleem en dit was het enige dat hielp. Daarnaast hebben de trainingen me veel veerkrachtiger gemaakt en zorgen ze ervoor dat ik al jaren lekker in mijn vel zit. Ik zie het als een mooie aanvulling op een coachtraject voor eenieder die daar behoefte aan heeft.

Waar ik nog meer blij van word?

Het lezen van een goed boek, wandelen in de natuur, muziek luisteren en dansen, op reis gaan en de wereld ontdekken, de zon op mijn huid, een goede serie kijken, skiën in de Alpen, een fijn gesprek met vrienden, lekker eten, ontspannen in de sauna, mezelf verder ontwikkelen en leuke dingen doen met mijn kinderen, familie en vrienden.

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen?
Vraag dan nu een gratis kennismakingsgesprek aan

Vul het formulier in en ik neem snel contact met je op

Ja ik wil graag een kennismakingsgesprek

When things change inside you, things change around you

© Elleke Jansen Coaching & Training