Voor werkgevers

Iedere werkgever wil graag bevlogen, vitale medewerkers die vol passie en energie hun werk doen.

Mensen die vanuit passie en energie presteren, zijn bevlogen in het werk. Deze bevlogen medewerkers beschikken over veel energie. Ze voelen zich fit, kunnen lang en onvermoeibaar doorwerken en praten vol enthousiasme over hun werk. Ze laten hun talenten tot hun recht komen voor zichzelf, de organisatie en de klant. Bevlogen werknemers zijn vitaal en met genoeg van deze energieke werknemers heb je ook een vitale organisatie.

Gelukkige werknemers zijn duurzaam inzetbaar in organisaties. Ze presteren beter en zijn intrinsiek gemotiveerd. Ook zijn deze medewerkers effectiever, productiever en minder vaak ziek dan hun minder energieke collega’s. Vitaliteit in organisaties stimuleert de tevredenheid van zowel werkgever als werknemer. Hierdoor hebben werkgevers minder zorgen en werknemers voelen zich krachtiger en komen beter tot hun recht. 

Vitaliteit is levenskracht
De energie, motivatie en veerkracht waarmee je in het leven staat.

Het is veel meer dan alleen gezond zijn. Vitaal zijn is ook je goed voelen, waardoor je in staat bent om jezelf emotioneel, fysiek, mentaal en spiritueel te ontwikkelen. Het vraagt om een gezonde leefstijl op én buiten de werkvloer. Daarmee kunnen jouw medewerkers duurzaam inzetbaar gehouden worden. De juiste kennis over onder meer voeding, beweging, ontspanning en slaap draagt hieraan bij.

Vitaliteitstrainingen en -workshops

Als gediplomeerd coach en trainer ga ik preventief met medewerkers aan de slag door middel van vitaliteitstrainingen en -workshops. 

Je kunt hierbij denken aan onderwerpen als omgaan met stress, gezonde voeding, meer bewegen, slaap en ontspanning. Het gaat om het creëren van een stuk bewustzijn. Maar ook over het bijbrengen van relevante kennis en het stimuleren van de eigen verantwoordelijkheid op het gebied van vitaliteit. Daarnaast hebben de workshops en trainingen als doel het daadwerkelijk in actie zetten van jouw werknemers.

Groepstrainingen en/of workshops zijn maatwerk. Ze worden in overleg samengesteld, afhankelijk van jouw wensen en doelstellingen als werkgever. Nadat alle wensen in het kennismakingsgesprek besproken zijn, ontvang je van mij een maatwerk-offerte.

Quickscan Organisatie in Balans™

Benieuwd naar de vitaliteit van of binnen jouw organisatie? Dan is de Quickscan Organisatie in Balans™ wat voor jou.

Dit is een unieke methode ontwikkeld door de MARK Academy voor Levenskunst, waarmee je de pijnpunten binnen een team of organisatie in no-time inzichtelijk kunt maken. De scan helpt je deze pijnpunten te transformeren naar duurzame en door de medewerkers gedragen oplossingen.

Er wordt gestart vanuit een gezamenlijk ervaren probleem binnen de organisatie. Met behulp van de vijf dimensionale scan wordt snel helder wat de kernoorzaken van dit probleem zijn. Hierna krijg je zicht op de gewenste situatie als deze kernoorzaken opgelost zijn. Medewerkers komen zelf met ideeën over wat er nodig is om de nieuwe situatie te realiseren. De Quickscan is gericht op factoren die samen de balans bepalen in iedere organisatie (zie het balansmodel hieronder).

Tot slot wordt er een actieplan gemaakt, waarna iedereen aan de slag kan om de gewenste situatie te creëren.

Groepsgrootte: minimaal 6 en maximaal 12 personen.

De Quickscan Organisatie in Balans™ vraagt een investering van € 795,- exclusief BTW en reiskosten. Hierbij is inbegrepen:
•  intakegesprek op locatie
•  uitvoering van de Quickscan (ca. 3 uur)
•  telefonische evaluatie na 4 weken

Wat levert de Quickscan op?

• Bewustzijn van de ‘gezondheid’ van de organisatie
• Inzicht in de oorzaken van problemen binnen de organisatie
• Geen advies van buitenaf, maar inzicht van binnenuit
• Duidelijkheid over hoe de balans in de organisatie verbeterd kan worden
• Draagvlak onder de medewerkers, zicht op de pijnpunten, duurzame oplossingen
• Vijf dimensionale aanpak, kort tijdbestek (een dagdeel)

Bron: MARK Academy voor Levenskunst

Individuele coaching medewerkers

Individuele werknemers kunnen door mij gecoacht worden in een persoonlijk leefstijl- en vitaliteitstraject.

Hiermee kan hun gezondheid en duurzame inzetbaarheid verbeterd worden, wat zowel de werknemers als jouw organisatie ten goede komt. Een persoonlijk leefstijl- en vitaliteitstraject kan preventief ingezet worden bij medewerkers waarvan je het gevoel hebt dat ze op het randje lopen. Medewerkers waarbij het risico op verzuim groot is of waar je je zorgen om maakt. Maar ook als iemand reeds verzuimt kan coaching ingezet worden.

Deze trajecten zijn volledig afgestemd op de wensen en doelen van zowel medewerker als werkgever. Nadat alle wensen in het kennismakingsgesprek besproken zijn, ontvang je van mij een maatwerk-offerte.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact op voor meer informatie of om een afspraak te plannen

Vul het formulier in en ik neem snel contact met je op

Ja ik wil graag meer informatie

A healthy lifestyle not only changes your body;
it changes your mind, your attitude and your mood

© Elleke Jansen Coaching & Training